Avisartikler med resultater med synstræning

Igennem mange år har resultater med synstræning været beskrevet i de danske aviser. Vi har nedenfor angivet et udpluk af dem.

 

Af respekt for journalisterne, fotograferne og avisernes arbejde har vi i nogle tilfælde været i stand til at have selv artiklen tilgængelige og kunne linke til dem. I nogle tilfælde henviser vi til den oprindelige artikel.

 

Vi håber, at disse artikler kan give inspiration til jeres forståelse af synstræning og effekten på samsynsproblemer. Tryk på det relevante billeder for dig og læs straks mere om de enkelte successer. 

Avisartikler om børn og skoleelever

Person holder avis foran sig

Hævede sit karaktergennemsnit

”Igennem et år fik Emma Rasmussen, 14, større og større problemer i skolen, når der skulle arbejdes foran skærmen eller læsetrænes, og bogstaverne hoppede rundt på siden. Ved hjælp af grundig synstræning fik hun bugt med sine samsynsproblemer og hævede sit karaktergennemsnit.”
- Vejle Amts Folkeblad "Synstræning gjorde kål på Emmas læse-vanskeligheder" 16. marts 2019

Person holder avis foran sig

Fra ordblind til ordhaj

”Men gennem det seneste halve år har Emil Ellehammer taget et massivt kvantespring fra at have hjælpemidler i undervisningen som blandt andet en computer, der kunne læse teksten op for ham, til at læse på egen hånd og på lige fod med de klassekammerater, der ikke har udfordringer med bogstaverne.”
- Fjerritslev Ugeavis "Fra ordblind til ordhaj" 25. december 2018

Person holder avis foran sig

Orblindhed forsvandt

”Fem måneders intensiv synstræning har betydet, at 11-årige Mai Jensen fra Lind ikke længere er ordblind, og hun har også smidt læsebrillerne”
- Herning Folkeblad "Synstræning betyder, at 11-årige Mai ikke længere er ordblind" 6. juli 2016

Person holder avis foran sig

Uddannelse og sport

“Før hen var jeg ikke særlig glad for at spille bold i idræt, da jeg havde svært ved, at gribe en bold på grund af mit dobbeltsyn..” “Hvis ikke du havde hjulpet mig, havde jeg aldrig påbegyndt en gymnasial uddannelse. Nu er den overstået og jeg søger ind på tandlægehøjskolen..”
- X-Klusiv Viborg "Et trænet øje gør en forskel" September 2013

Person holder avis foran sig

Rykket to klasssetrin op

”Bogstaverne hoppede og dansede rundt på linjerne, når 11-årige Tobias forsøgte at læse.” ”11-årige Tobias kunne ikke knække læsekoden - nu er han rykket to klassetrin ved at lave øvelser med i sine øjne”
- Lokalavisen 30. maj 2012

Person holder avis foran sig

Bedre karakterer og læseevner

”17-årige Line Heeddegård Rasmussen fra Vejle gjorde op med et halvt års hoved­pine og spændinger i pan­den” “En karakter på 02 i læse­prøve i 9. klasse steg til 12 i 10. klasse”
- Ugeavisen Vejle "Synstræning har gjort Lines liv lettere" 2. november 2011"

Person holder avis foran sig

Bedre til læseprøven​

”Hun læste nemlig ikke særligt godt. Læste langsomt og hakkede i ordene. - Jeg frygtede lidt at læse og havde ondt i maven, når jeg skulle læse højt. Det har jeg ikke mere, siger hun og smiler” ”En læseprøve i skolen viste ligeledes, at Victoria ikke længere skal have den letteste prøve, men skal et trin opad.
Budstikken - "Når ord ikke er en leg" 26. september 2009

Person holder avis foran sig

Fordoblet læsehastigheden

“14-årige Anders Nørmølle er ordblind og har kæmpet med dårligt syn hele sit liv. Han elsker boldspil, men det blev svært for ham at spille, fordi øjnene svigtede. I dag har Anders fundet gejsten på banen igen og læser bedre end nogensinde.”
- Hjemmet Nr. 15 "Anders fandt balancen" 2009

Person holder avis foran sig

Læsevanskelighederne er væk

“Louise går i 8. klasse nu, og planen har længe været, at hun skulle på efterskole næste sko­leår. Kragelund Efterskole lig­ger blot en halv time fra Louises hjem i Jelling, og den er specielt beregnet for unge med læse- og stavevanskeligheder. Nu er der imidlertid sket det, at Louise egentlig er blevet for god til at læse til at blive optaget på skolen ... ”
- Familiejournalen Nr. 5 - "Nu har Louise blik for bogstaver" 2008

Person holder avis foran sig

Indhentede det tabte i skolen

”Skolen var i mange år et helvede for 13-årige Tine Rickens fra Haderslev. Faktisk lige indtil slutningen af 7. klasse, hvor årsagen til hendes læsevanskeligheder endelig blev opklaret. I dag går Tine i 8. klasse, og inten­siv synstræning hos en opto­metrist har hjulpet hende så godt, at hun har indhentet meget af det tabte.”
- Ude og Hjemme nr 46

Person holder avis foran sig

Læsehastigheden steg

”I syv år så Teresa dobbelt, når hun skulle læse. Hun har følt sig dum, og hun har været både ked af det og rasende. Nu har fire måneder ændret hendes liv.”
- Ude og Hjemme Nr 52 "Jeg har læst en rigtig bog"

Person holder avis foran sig

Forbedringer efter synstræning

” Jeg gik i skåneklassen for ikke at ryge bagud i skolen” ”16-årige Rikke Frimodt fra Dauggaard ved Vejle Fjord er glad for, at hendes forældre tog hende med til optikeren en gang for godt otte år siden. Hvis ikke de havde gjort det, ville hendes liv måske have udformet sig anderledes.”

Person holder avis foran sig

Indhenter det tabte i skolen

”Det undrer hendes mor, Vivian Jespersen, at lærer­ne på Bredagerskolen ikke var opmærksomme på den mulighed.” ”Det er det lange, seje træk for Louise, der efter et års øjentræning allerede er blevet meget bedre til at læse.”
- Ugeavisen Vejle "Dårligt samsyn smadrede Louises skolegang" 24. Oktober 2007"

Person holder avis foran sig

Læsehastigheden steg

”Line har lige så længe hun kan huske haft svært ved at læse, fordi bogstaverne hop­pede og dansede mens linier­ne blev dobbelte, når hun be­gyndte at blive træt. ” ”Nu, fire måneder senere, er Line læsehastighed på det ni­veau, som den burde være, og hun er endda begyndt at læse bøger for sin fornøjelses skyld.”
- Budstikken Sønderborg

Avisartikler om resultater med synstræning for unge og voksne

Person holder avis foran sig

Læste for fornøjelsen skyld

”Jeg blev træt i hovedet, mine øjne begyndte at klø, og sidst på dagen kunne jeg blive svimmel og det be­ gyndte at sløre, fortæller hun. ” ”Som en sidegevinst kan den unge frederikshavner nu af helt egen drift finde på at gribe en bog for egen for­nøjelses skyld.”
- Lokalavisen Frederikshavn "NÅR DOBBELT OP ER HALVSKIDT" 5. september 2018

Avisartikler om resultater med synstræning for erhvervet hjerneskadet

Person holder avis foran sig

Effekt i forhold til hendes arbejde

”Før blev jeg meget træt, når jeg kiggede ind i skærmene, og jeg havde også svært ved at se på linje. Når man skal overskue fire skærme og springer fra skærm til skærm, så er det lige med at finde det punkt, du leder efter. Det er jeg meget bedre til nu.”
Scleroseforeningen "På sporet af bedre syn" 2. marts 2017

Person holder avis foran sig

Efter fire uger forsvandt hovedpinerne

”Et cykelstyrt resulterede i tilbagevendende smerter for Jane Storm igennem et år, indtil simple øvelser satte en stopper for dem.”
- HENDES VERDEN Nr. 19 "Den første kolbøtte gav mig kvalme. Men efter 4 uger forsvandt hovedpinerne" 2016

Vil du vide mere om synstræning, så læs her​